Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värre än väntat i Dalarna

Ekonomin för kollektivtrafiken i Dalarna är ännu sämre än väntat.

Kollektivtrafiken i Dalarna går mer back än vad politikerna tidigare trott. Det står klart sedan regionens kollektivtrafiknämnd i ett extrainsatt sammanträde på onsdagen korrigerade den delårsrapport som man fastställde för mindre än två veckor sedan. Sedan dess har det framkommit att felaktiga ekonomiska poster redovisats i rapporten.

Tidigare i augusti (klicka här) räknade man med att budgeten skulle spricka med 71 miljoner kronor i år.

Efter att ha justerat delårsrapporten är prognosen nu ett underskott i förhållande till budget på 121 miljoner kronor. Men kollektivtrafiknämnden har fått löfte om 30 miljoner kronor som en separat post i årsbokslutet som en kompensation för ökade trafikkostnader på grund av indexuppräkningar. Med denna post inräknad kommer det totala underskottet att bli 91 miljoner kronor vid årets slut.

Den 29 september ska politikerna i kollektivtrafiknämnden ta ställning till en handlingsplan där det föreslås bland annat översyn av avtal, åtgärder för att öka resandet, nerdragningar av trafiken, höjda biljettpriser och ökade intäkter för skolkort.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)