Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare biljetter ska locka tillbaka resenärer

Priset på enkelbiljetter i Oslo sänks med i genomsnitt 20 procent. Foto: Ruter/Redink, Fartein Rudjord.

Billigare resor ska förmå fler resenärer att återvända till kollektivtrafiken i Oslo. Från nyår sänks priset på enkelbiljetter med i genomsnitt 20 procent i den norska huvudstaden. Samtidigt införs ett nytt biljettsystem som innebär att priset på enkelbiljetter sjunker ju oftare man reser. Den personliga rabatten beräknas utifrån hur mycket resenären har rest under de senaste 30 dagarna.

– Syftet är att det ska bli billigare att resa kollektivt och att kombinera kollektivresan med cykel eller gång till exempel för den som arbetar hemifrån, alltså ett nytt resmönster, säger Sirin Stav, miljö- och trafikborgarråd i Oslo till det norska radioföretaget NRK.

– Vi måste få människor att återvända till kollektivtrafiken. Vi ser också att vi har fått konkurrens av elbilarna i vissa delar av Oslo, tillägger Raymond Johansen, fullmäktigeordförande i den norska huvudstaden.

Resandet med kollektivtrafiken i Oslo ökar stadigt, men ligger alltjämt under nivån från tiden innan pandemin. Förra veckan var antalet passagerare 94 procent av den normala nivån.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)