Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Började i Sverige – nu säljer Arriva i fler länder

Sedan Arriva Group tidigare i år sålt sin svenska verksamhet fortsätter man nu med försäljningar i flera andra länder, bland annat den upphandlade stadsbusstrafiken i Warszawa. Foto: Arriva.

Buss- och tågoperatören Arriva Group, som ägs av Deutsche Bahn, fortsätter att sälja sina verksamheter i flera länder. I juli i år sålde Arriva den svenska verksamheten till de finska statsjärnvägarna, VR Group (klicka här). På tisdagen blev det klart att Arriva säljer sina verksamheter i Danmark och Serbien liksom bussverksamheten i Polen. Köpare är investmentbolaget Mutares. Arriva Group ägs av det tyska järnvägsbolaget DB, Deutsche Bahn.

Affären omfattar hela Arrivas verksamhet i Danmark: busstrafik, tågtrafik och vattenbussarna i Köpenhamn. Dessutom ingår i affären utbildningsverksamheten UCplus samt Arrivas franchise i bildelningsbolaget Share Now.

I Serbien säljer Arriva sin bussverksamhet, den näst största i landet.

I Polen säljer Arriva sin upphandlade stadstrafik i Warszawa samt sin upphandlade busstrafik i regionerna Kujawsko-Pomorskie och Pomorskie. Däremot ingår i Arrivas järnvägstrafik i Polen i affären. Denna kommer även i fortsättningen att vara en del av Arriva Group.

Affären väntas vara genomförd i slutet av det här året och förutsätter godkännande av myndigheter, det tyska kommunikationsdepartementet samt Deutsche Bahns styrelse.

Arrivas bussverksamhet i Lissabon, Portugal, är också under försäljning. Köpare där är investeringsfonden Dan Group och affären väntas bli klar senare i år.

Försäljningarna är en del av den strategi som Arriva Group fastställde förra året och som innebär att man ska koncentrera sig på sina kärnmarknader i Storbritannien och på den europeiska kontinenten.

Taggat som: , , , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)