Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

El- och bränslecellsbussar på mässa

På Innotrans i Berlin senare i månaden premiärvisar Solaris sin bränslecellsdrivna ledbuss. Foto: Solaris.

Den stora kollektivtrafik- och spårtrafikmässan Innotrans i Berlin den 20 23 september kommer att bjuda på flera premiärer när det gäller bussar. Bland utställarna finns busstillverkare som Van Hool, Solaris, VDL, Ebusco, Altas med flera. Flera nya el- och bränslecellsbussar premiärvisas på mässan.

Bland de bussar som visas för första gången för en bredare publik finns Solaris Urbino 18 hydrogen, den nya bränslecellsdrivna ledbussen från polska Solaris. Tjeckiska Škoda visar ocskå en bränslecellsbuss, den helt nya Škoda H´City. Škoda visar även trådbussen T´City 36TR med genomgående låggolv och en nydesignad kaross.

Ny för många är även belgiska Van Hools batteribuss A12 som visades för första gången tidigare i sommar på mobilitetsmässan i Paris. Med sin nya A-serie breddar Van Hool sin produktportfölj för stads- och regionbussar.

Som vi tidigare rapporterat (klicka här) kommer holländska VDL att på Innotrans premiärvisa den nya generationen av stadsbussen Citea som från grunden är byggd som batteribuss med batterierna monterade i golvet, en enda sidopanel i komposit med mera.

Likaledes holländska Ebusco kommer att ha två modeller på plats, dels Ebusco 2.2 som man nyligen sålt i 90 exemplar till BVG, kollektivtrafikföretaget i Berlin, dels nya Ebusco 3.0 som företaget haft en hel del försäljningsframgångar med, bland annat till Svealandstrafiken i Örebro.

Bland busstillverkarna och andra leverantörer till bussbranschen finns även Karsan, Otokar, Altas Auto, K-Bus, Kiepe Electric, Ventura Systems med flera på plats. Totalt finns

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)