Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Internationellt IT-företag satsar på nordisk kollektivtrafik

Det stora, internationella IT-företaget inom kollektivtrafik, Optibus, har öppnat ett nordiskt huvudkontor i Kollektivtrafikens hus i Stockholm. Foto: Optibus.

Det internationella IT-företaget Optibus växer i Europa och öppnar ett nordiskt huvudkontor i Kollektivtrafikens hus i Stockholm. Optibus huvudsakliga produkt är en mjukvaruplattform för planering och drift av kollektivtrafik och används idag av stora aktörer i branschen i mer än 1 000 städer i hela världen. Volvokoncernen är sedan i somras delägare i Optibus.

Stockholmskontoret kommer att fungera som Optibus nordiska högkvarter. Inriktningen är enligt företaget ”att med salgoritmer för optimering och molnbaserade beräkningar hjälpa kollektivtrafikbranschen att hantera utmaningar som förarbrist och elbussdrift”.

Från Stockholmskontoret ska Optibus leda sin verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island för att utveckla smarta lösningar för lokala utmaningar och därfmed också stödja arbetet med att minska utsläppen av växthusgaser.

– Norden är ledande inom hållbar kollektivtrafik. Optibus teknologi kan bidra till att främja detta genom att göra det enklare och mer ekonomiskt med elbusstrafik, gynna operatörerna av kollektivtrafik och göra nordiska städer renare och grönare, säger Dave Joshua, Optibus chef för Europa, Mellanöstern och Afrika.

Volvokoncernen är sedan i somras delägare i Optibus (klicka här).

– Samarbetet med Optibus kommer att bidra i vårt arbete för att erbjuda kunder mer effektiva och hållbara transportlösningar, ska Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar, när Volvo köpte in sig i Optibus.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)