Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lokala bussföretag räddar krisande kollektivtrafik

Keolis och UL sätter in bussar från lokala företag för att rädda den krisande kollektivtrafiken.

Kollektivtrafiken i Region Uppsala fortsätter att pressas av ett ansträngt läge med många inställda avgångar. Nu har trafikhuvudmannen, UL, beslutat att sätta in extrabussar för att förstärka buss- och tågtrafiken på sträckorna Uppsala-Västerås och Sala-Heby-Morgongåva-Uppsala. Lokala bussföretag ska köra ersättningstrafiken.

Förstärkningen innebär att tolv extra avgångar kommer köras på sträckan Västerås-Uppsala och tolv extra avgångar på sträckan Sala-Uppsala varje vardag. De extra avgångarna körs på morgonen och på eftermiddagen och i båda riktningarna.

– Resenärer på dessa sträckor har drabbats hårt av inställda avgångar i tågtrafiken. Vi är glada att vi kan presentera en lösning som bidrar till att göra situationen bättre för resenärerna, säger Karin Svingby, trafikdirektör, Region Uppsala.

Operatören Keolis, som kör en stor del av busstrafiken i regionen har fått UL:s uppdrag att anordna trafiken, och anlitar Hedmans buss för genomförandet. Hedmans buss kommer att använda flera leverantörer, bland annat lokala trafikföretag i Uppsala. Eftersom insatsbussarna utförs av olika trafikföretag, har bussarna inte UL:s karakteristiskt gula färg, men kommer vara tydligt skyltade som UL-bussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)