Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny elbussdepå i Skövde

Busstrafiken i Skövde ska elektrifieras om några år. Arkivbild: Thomas Harrysson, Västtrafik.

Bygget av en ny depå för 80 elbussar inleddes på måndagen i Skövde med ett första spadtag. Timboholms nya bussdepå i staden kommer bland annat att ha 4 200 kvadratmeter solceller. Hela fastigheten är på 48 000 kvadratmeter och är förberedd för att byggas ut för att ta emot ytterligare 20 elbussar. Själva depåbyggnaden är på 3 200 kvadratmeter.

Bussdepån väntas stå klar i maj 2024 och kostar drygt 265 miljoner kronor att bygga.

– Vi är väldigt att vi äntligen har fått till detta. Depån är en förutsättning för att elektrifiera stadstrafiken i Skövde som en del av elektrifieringen av all stadstrafik i Västra Götaland, säger Västtrafiks vd Lars Backström till SR P4 Skaraborg

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)