Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya elbussar till Nyköping

Nobina har beställt femton Mercedes-Benz eCitaro för trafik i Nyköping. Foto: Daimler Buses.

I juni nästa år kommer nya batteribussar att sättas in i stadstrafiken i Nyköping. Det är Nobina som har beställt femton nya Mercedes-Benz eCitaro till sin trafik i den sörmländska residensstaden. Batterikapacitet och räckvidd har vägt tungt vid valet av bussmodell.

– Vi har sedan eCitaron lanserads 2018 haft en dialog med Nobina. Nu visade de intresse när vi lanserade ett batteri med högre kapacitet. De nya batterierna NMC 3 har en längre räckvidd och högre prestanda. Kombinationen av förbättrad cellkemi och ett optimerat batteripaket leder till en ökning av batteripaketets totala energidensitet. Batterierna garanterar en lång räckvidd med en kapacitet på upp till 588 kWh för en eCitaro och 686 kWh för eCitaro G ledbuss, säger Mats Wallin, key account manager på Daimler Buses.

Bussarna kommer att laddas i depå nattetid.

– Nobina kommer utvärdera hurbussarna fungerar i Nyköpings stadstrafik och förhoppningen är att detta ska leda till att de beställer fler bussar från oss, säger Mats Wallin.

De elbussar som idag körs i Nyköpings stadstrafik är levererade av kinesiska BYD.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)