Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare biljetter i Värmland

Värmland: Inga prishöjningar inför nästa år men kraftiga prissänkningar på längre resor. Foto: Region Värmland.

Den 11 december sänks biljettpriserna i kollektivtrafiken i Värmland, i vissa fall kraftigt. Främst gynnas längre resor. Inga biljettpriser höjs heller inför nästa år. Det beslutade politikerna i regionens kollektivtrafiknämnd på tisdagen. Dessutom ökar Värmlandstrafik turtätheten i en av Karlstads stadsdelar i samband med att en gång- och cykeltunnel stängs under några år på grund av byggarbeten – och kommunen bjuder på fria bussresor.

Värmlandstrafik sänker priset på enkelbiljetter för långa resor kraftigt. Maxpriset för vuxna är idag 162 – 180 kronor beroende på betalsätt men blir 135 kronor. Även för korta resor, 1 – 2 zoner sänks priset på enkelbiljetter. Exempelvis ska en biljett för vuxna i två zoner kosta 65 kronor. Idag kostar den 72 – 79 kronor, beroende på betalsätt.

I tätortstrafik ska en enkelbiljett för vuxna kosta 24 kronor mot dagens 24 – 28 kronor med undantag för betalning med bankkort ombord på stadsbussarna i Karlstad.

Eftersom priset på enkelbiljetter nu blir detsamma oavsett betalsätt och dessutom hamnar på samma nivå eller under prisnivån på nuvarande rabatter tas apprabatter och reskassarabatt bort.

I Karlstad ska Karlstadsbuss kompensera dem som normalt cyklar eller går mellan stadsdelen Viken och Karlstad centrum genom att sätta in många fler avgångar. Anledningen är att en gång- och cykeltunnel stängs av på grund av byggarbeten under några år. I gengäld förstärks busstrafiken och boende i Viken och Tingvallastaden kan få kostnadsfria periodbiljetter för resor mellan de båda områdena.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)