Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Laddat på stor bussdepå

Svealandstrafikens depå i Bettorp, Örebro ska bli bas för BRT-bussarna i Örebro. Foto: Lasse Fredriksson.

Inför att Svealandstrafiken nästa år utökar sin fordonsflotta med 23 batteridrivna ledbussar för trafik på Örebros nya BRT-linje ska företagets stora bussdepå i Bettorp, Örebro, uppgraderas. Depån ska få ny laddinfrastruktur som levereras och installeras av företaget Eitech.

Eitechs uppdrag avser en totalentreprenad och omfattar konstruktion, leverans, installation, provning och driftsättning av bland annat en mottagningsstation, två nätstationer, sex likriktarskåp, ett 40-tal 150 kW laddare samt ytterligare teknisk utrustning som exempelvis hjälpkraft- och stationsstyrsystem.

Hela projektet byggs på området i Bettorp som ligger i nordöstra delen av Örebro och där den befintliga bussdepån är placerad. Projektering och konstruktionsarbetet är redan påbörjat och den nya laddningsinfrastrukturen ska vara färdigställd i sin helhet december 2023.

Elbussarna till BRT-linjen levereras av holländska Ebusco.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)