Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina storhandlar BYD-bussar till Norge

BYD ska leverera 64 batterielektriska bussar till Nobina i Norge. Bild: BYD.

Den kinesiska fordonstillverkaren BYD har fått en order på 64 batteribussar för leverans till Nobina i Norge. Bussarna ska sättas i trafik i Nedre Glomma i Norge. De ska levereras under andra kvartalet nästa år.

Ordern omfattar 40 12-meters låggolvsbussar och 24 15-meters lågentrébussar, samtliga med batteridrift. Beställare är Nobina Fleet Norge AS.

Samtlgia bussar är utrustade med BYD:s järnfosfatbatterier. Räckvidden för tolvmetersbussarna uppges till 450 kilometer på en laddning och till 400 kilometer på en laddning för 15-metersbussarna.

Nobina är en av BYD:s största kunder i Europa och har idag mer än 300 elbussar från BYD i trafik eller beställda. Bussarna går i trafik i städer i Sverige, Norge och Finland. Totalt rullar mer än 650 elbussar från den kinesiska tillverkaren i de nordiska länderna.

– Vi fortsätter att utveckla vår elbussverksamhet i Norden, vilket framgår av den här ordern till Norge. Vi är mycket nöjda med BYD som har visat att de är en pålitlig partner, säger Jens Råsten, fleet manager i Nobinagruppen.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)