Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos elbussar till London

Volvo BZL ska levereras till Metroline i London. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en beställning på 48 elbussar för trafik i London. Det är bussoperatören Metroline som har beställt 48 Volvo BZL Electric för leverans under andra halvåret 2023. Ordern är en av de största hittills för Volvo BZL Electric. Metroline ingår i den globala persontrafik-operatören ComfortDelGro med huvudkontor i Singapore.

Volvo BZL Electric lanserades hösten 2021 (klicka här) och är ett helelektriskt chassi, avsett för såväl dubbeldäckare som enplansbussar. De bussar som Metroline har beställt är enplansbussar i flera längder: 9,7, 10,35 och 10,8 meter. Beroende på längd är passagerarkapaciteten mellan 62 och 67 personer.

Karosserna kommer från egyptiska MCV. Bussarna depåladdas via CCS-kontakt och är utrustade med Volvo Connect inklusive Zone Management och byggs enligt Transport for Londons specifikation.

Nya Volvo BZL Electric kommer  i och med ordern för första gången till Storbritannien. Det är Metrolines första beställning av elbussar från Volvo.

– Jag är nöjd med att vi nu tar ett stort steg in på den brittiska marknaden med Volvo BZL Electric och att vi ska tillhandahålla tjänster och långsiktigt stöd till Metroline och deras passagerare i London, säger Dan Pettersson SVP, Business Unit Chassis på Volvo Bussar.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)