Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Endast elbussar när Connect Bus vinner i Östergötland

En av de elbussar som kör för Östgötatrafiken idag. Den får 2024 sällskap av 37 nya elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Antalet elbussar i kollektivtrafiken i Östergötland tredubblas och samtidigt får Östgötatrafiken även elbussar i landsbygdstrafiken. Det står klart sedan Östgötatrafiken på torsdagen avgjort en upphandling av stadstrafiken i Motala och landsbygdstrafiken i den västra delen av Östergötland. Avtalet har tilldelats Connect Bus Sandarna.

Avtalet är det första i Östergötland med enbart elbussar.

I samband med att det nya trafikavtalet startar sommaren 2024 byts de gamla bussarna ut till 37 nya, som alla kommer att köra på 100 procent el.

– Vi ser fram emot att i nära samverkan med Connect Bus Sandarna AB elektrifiera ytterligare en del av vårt län. Elbussarna innebär att vi tar ytterligare ett kliv mot vårt mål att minska de klimatpåverkande utsläppen, säger Sofia Malander, vd på Östgötatrafiken.

Det nya avtalet startar 17 juni 2024 och gäller i 10 år. Det finns också krav på personalövertagande, vilket innebär att Connect Bus Sandarna AB kommer att överta personalen från nuvarande trafikföretag.

Avtalsspärr råder, vilket innebär att avtal mellan Östgötatrafiken och Connect Bus Sandarna kan tecknas tidigast den 20 december.

Bussmagasinet återkommer med ytterligare information om upphandlingen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)