Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu skrivs historia i Värmland

På söndag genomför Värmlandstrafik en ”historisk prissänkning”. Foto: Värmlandstrafik.

På söndag den 11 december bryter kollektivtrafiken i Värmland mot den rådande trenden i samhället. Samtidigt som priserna har ökat och fortsätter att öka kraftigt gör Värmlandstrafik tvärtom. Man sänker biljettpriserna med upp till 25 procent.

Värmlandstrafik beskriver det som ”en historisk sänkning av priserna”. Det är priset på enkelbiljetter som sänks och störst blir sänkningen för dem som reser allra längst. Där kan det bli prissänkningar upp till 15 procent.

Periodbiljetterna blir inte billigare, men inte heller dyrare inför nästa år.

Några exempel på prisförändringarna: Enkelbiljetter för reor i 3 – 4 zoner sänks från dagens 162 – 180 kronor till 135 kronor. En enkelbiljett för tätort ska kosta 24 kronor för vuxna mot idag 24 – 28 kronor.

– Syftet med prissänkningen är att fler ska välja kollektivtrafiken, vilket kommer att ge mer intäkter i framtiden, säger Mattias Berg, trafikdirektör på Värmlandstrafik till Sveriges Radio P4 Värmland.

Det är inte Värmlandstrafik som på egen hand har beslutat om prissänkningarna. Istället är det den politiska kollektivtrafiknämnden i Region Värmland som under hösten fattade beslutet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)