Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Champagnekross för ny färja i Karlskrona

Stena Lines nya färja Stena Ebba på linjen Karlskrona Gdynia. Foto: Stena Line.

Genom att traditionsenligt krossa en flaska champagne mot skrovet döptes på onsdagen Stena Lines nya E-flexerfärja Stena Ebba i Karlskrona. Fartygets gudmor är Blekinges landshövding Ulrica Messing och dopet av av Stena Ebba följer upp introduktionen av systerfartyget Stena Estelle på linjen Karlskrona – Gdynia i september 2022.

Stena Ebba är en av rederiets största färjor i Östersjön, 240 meter lång och med kapacitet för 1 200 passagerare och 200 lastbilar.

Stena Line har under senare år gjort stora satsningar för att modernisera Karlskrona-Gdynias färjelinje. I juni 2022 flyttades verksamheten till den nya färjeterminalen I Gdynia vilket gör plats för 240 meter långa fartyg och samtidigt erbjuder möjligheten att utveckla intermodala lösningar genom närheten till järnvägsräls. I september introducerades den nya färjan Stena Estelle som nu följs av Stena Ebba.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)