Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Överlappande i väst

Totalt 134 av Västtrafiks hållplatser får dubbel zontillhörighet från den 14 augusti. Foto: Lars Lundberg.

När Västtrafik införde ett nytt zonsystem för några år sedan möttes det av bister kritik från en del resenärer. Anledningen var att vissa relativt korta resor plötsligt blev betydligt dyrare än tidigare därför att resan gick över en av de nya zongränserna. Men i augusti elimineras problemet genom att en del zoner blir överlappande eller omlottzoner.

Från den 14 augusti kommer tre stora områden i zon B även börja tillhöra zon A. Det är flera hållplatser i Mölnlycke, Kungälv och södra Ale som får dubbla zontillhörigheter, vilket innebär att Västtrafiks resenärer kommer kunna resa där med biljett för antingen zon A eller B.

Totalt handlar det om 134 hållplatser som får dubbel zontillhörighet.

– Det är områden och hållplatser som ligger nära en zongräns och där priset i vissa fall blev högre än tidigare i och med införandet av det nya zonsystemet 2020. Det har påverkat kollektivtrafikens attraktivitet på ett negativt sätt. Det behöver vi vara lyhörda för, säger Maria Björner Brauer, enhetschef Försäljning och Marknad på Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)