Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark återhämtning för Stockholms Hamnar

Ambience var ett av de kryssningsfartyg som i fjol besökte Stockholms Hamnar. Foto: Per-Erik Adamsson/Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar är en av världens största passagerarhamnar och en av Sveriges största godshamnar. Antalet passagerare har ökat markant jämfört med året innan och trots en vikande konjunktur är godsvolymerna fortsatt höga, rapporterar Stockholms Hamnar.

Totalt har 7,4 miljoner färjepassagerare rest via Stockholms Hamnar under 2022 vilket är en ökning med 67 procent mot föregående år. Det är fortfarande färre än de höga antalen innan pandemin men siffrorna pekar nu åt rätt håll.

I fjol tog Stockholms Hamnar emot 206 kryssningsfartyg, vilket är 110 fler än året innan. Antalet kryssningspassagerare var 450 000, vilket motsvarar en ökning med 86 procent. Samtidigt har Rysslands krig mot Ukraina pressat kryssningstrafiken, men det har också inneburit att mer än hälften av alla kryssningsfartyg valde att stanna en eller flera nätter i Stockholm istället för bara över dagen vilket är en stor vinst för Stockholms besöksnäring.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)