Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexibelt nattetid i Södertälje

SL och Nobina testar flexibla hållplatser nattetid i Södertälje. Foto: Trafikförvaltningen i Region Stockholm.

På flera håll i landet har man i busstrafiken testat och infört flexibla hållplatser nattetid. Det innebär att resenärerna kan gå av på en plats som känns trygg och säker och som kanske är närmare hem. Nu testar SL, Trafikförvaltningen i Region Stockholm,  i samarbete med Nobina flexibla hållplatser på nattbusslinjerna 797 och 798 i Södertälje.

Testet inleddes natten mellan måndag och tisdag och de flexibla nattstoppen gäller cirka mellan klockan 01.00 och 04.30. Försöket utvärderas efterhand och något slutdatum är ännu inte bestämt.

Linje 797 är en ringlinje som bland annat trafikerar Södertälje centrum samt stadsdelarna Brunnsäng, Rosenlund och Östertälje. Linje 798 är en ringlinje som bland annat trafikerar Södertälje centrum och stadsdelarna Geneta, Ronna, och Hovsjö.

Resenären ska berätta för bussföraren om sina önskemål och det ska göras antingen vid påstigning eller senast en hållplats innan önskad avstigning. Avstigning sker endat genom bussens framdörr. Det är bussföraren som avgör om platsen för avstigning är tillräckligt trafiksäker.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)