Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ingen färjetrafik mellan Västervik och Visby

HSC Gotlandia II säljs eller hyrs ut. Det blir ingen färjetrafik mellan Visby och Västervik i sommar. Foto: Wikimedia Commons/Esquilo.

Det blir ingen färjetrafik mellan Västervik och Visby i sommar. Destination Gotland uppgav på onsdagen att det på grund av bränslepriserna finns inte förutsättningar att driva en lönsam trafik på rutten. Destination Gotland har trafikerat Västervik-Visby sedan 2017, med undantag för pandemisommaren 2020. Samtidigt uppger Gotlandsbolaget att man nu inleder arbetet med att sälja eller hyra ut fartyget HSC Gotlandia II.

– Detta är så klart ett tråkigt besked för oss att ge, men för 2023 finns helt enkelt inte de ekonomiska förutsättningarna att driva trafiken mellan Västervik-Visby. Västervik är fortsatt en attraktiv destination för oss, och vi hoppas att kostnadsbilden ska möjliggöra att vi återupptar trafiken i framtiden, säger Marcus Risberg, vd Destination Gotland.

För Västervik innebär det nu att deras direkttrafik till Sveriges kanske mest uppskattade sommardestination i år inte blir av.

– Västervik och Gotland är verkligen en perfekt semesterkombination och har varit ett uppskattat utflyktsmål för våra turister och invånare, och således för hela vår besöksnäring. Man styr inte över omvärldsfaktorer, men trafiken är viktig för Västervik och en lösning inför framtiden måste till, säger Harald Hjalmarsson, kommunstyrelsens ordförande i Västervik.

Destination Gotland återlämnar nu också fartyget HSC Gotlandia II till Gotlandsbolaget som nu avser att sälja eller hyra ut fartyget.

HSC Gotlandia II sattes i trafik 2006. Destination Gotland har använt fartyget i Gotlandstrafiken, främst mellan Visby, Nynäshamn och Västervik. Nu när HSC Gotlandia II inte längre används i trafiken, lämnas hon tillbaka till ägaren Gotlandsbolaget som omgående inleder arbetet med att sälja eller hyra ut fartyget.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring 20-24 februari 2023 -

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)