Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz i topp under januari

Mercedes-Benz Intouro var den bussmodell som dominerade nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under januari. Foto: Ulo Maasing.

Årets har startat starkt för Daimler Buses i Sverige. Mercedes-Benz toppar registrerings-statistiken för tunga bussar under januari med Setra på andra plats. Det framgår av nya siffror från bransch-organisationen Mobility Sweden. Totalt registrerades 38 nya bussar över tio ton under månaden, varav fyra direktimporterade. Räknar man in även lättare bussar uppgick antalet nyregistrerrade bussar till 48.

Här är nyregistreringarna av tunga bussar under årets första månad:

Mercedes-Benz 13
Setra 9
Volvo 8
MAN 5
Neoplan 1
Van Hool 1
Iveco 1

Av de åtta Volvobussarna var fyra direktimporterade. Av bussarna från Mercedes-Benz är flertalet Mercedes-Benz Intouro som har blivit en verklig storsäljare för EvoBus Sverige. Tre av bussarna från MAN är dubbeldäckare med kaross från Unvi som har levererats till Bergkvarabuss i Skåne. Månadens enda nyregistrerade elbuss kommer från Van Hool och är avsedd för Nobina och MalmöExpressen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)