Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hundrajubileum för Volvohöjdare

Finska Carrus Delta, som bygger Volvos dubbeldäckare 9700DD, har nu levererat den 100:e bussen på de tre år som gått sedan lanseringen. Illustration: Carrus Delta.

Volvo Bussars finska samarbetspartner Carrus Delta har nu levererat den 100:e Volvo 9700 DD. Modellen introducerades av Volvo i februari 2020 (klicka här för ett fylligt reportage från lanseringen) och har sedan dess blivit framgångsrik, framför allt på marknaden för regionala expressbusslinjer och andra långa regionala linjer. Även jubileumsbussen är avsedd för sådan trafik.

Den 100:e bussen går till Connect Bus som den 1 april tar över busstrafiken längs Norrlandskusten från Umeå till Haparanda från Transdev. Uppdragsgivare är de båda länstrafikbolagen i Norrbotten och Västerbotten.

Efter lanseringen 2020 har Volvo 97000 DD även lanserats i en version för den europeiska marknaden, bland annat med en höjd på fyra meter istället för 4,25 på den svenska marknaden. 9700 DD säljs nu också som turistbuss och kan fås i längder från 13 – 14,8 meter.

Carrus Delta fick nya ägare den 1 juli förra året då delar av företagslednignen förvärvade aktierna i företaget. Carrus Delta grundades 1935 och har sedan många år ett samarbete med Volvo Bussar AB.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)