Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

IT-attack mot serviceresor på flera håll

En IT-attack har orsakat stora störningar för serviceresor i Örebro län. Foto: Länstrafiken Örebro.

En IT-attack har orsakat stora störningar under måndagen inom servicetrafiken i Region Örebro län. Två av de trafikföretag som kör serviceresor på uppdrag av Länstrafiken har på grund av attacken haft problem med att få ut information om körningar till sina fordon. Även Västtrafiks anropsstyrda trafik har drabbats av betydande störningar som en följd av IT-attacken.

Länstrafiken Örebro uppger att information om varje kommande körning normalt gåt ut direkt till varje fordon, men på grund av IT-attacken tvingas förarna att kontakta Länstrafikens beställningscentral via telefon för att få informationen muntligt. Detta har orsakat långa väntetider även för kunder som ringer till beställningscentralen.

– Vi hoppas att detta snart är uppklarat och att vår trafik flyter på som vanligt, säger Staffan Juliusson, enhetschef på Länstrafiken Serviceresor, Region Örebro län sent på måndagseftermiddagen.

– Vår personal jobbar febrilt för att hinna besvara alla samtal och bistå förarna med den information som behövs.

Hos Västtrafik gäller problemen frö den anropsstyrda trafiken främst Fyrbodal och Göteborgsregionen. Även där måste beställningarna hanteras manuellt istället för automatiskt, vilket har lett till stora störningar.

– Vi räknar med att problemen kvarstår under tisdagen, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig, anropsstyrd trafik vid Västtrafik.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)