Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos nya helbyggda elbuss

Volvo har lanserat den nya, helbyggdaelbussen Luminus. Bild: Volvo Bussar.

I samband med att Volvo Bussar nyligen firade sitt 25-årsjubileum i Mexiko lanserade företaget sin nya, helbyggda elbuss Luminus. Bussen ska tillverkas vid Volvo Bussars fabrik i Tultitlán, Mexiko och kommer att finnas i en rad versioner.

Nyligen meddelade Volvo Bussar att företaget ändrar affärsmodell i Europa (klicka här). Under första kvartalet nästa år avvecklas Volvo Bussars fabrik i Wroclaw och Volvo slutar med helbyggda bussar i Europa. Chassitillverkningen i Borås fortsätter och Volvo ska i Europa samarbeta med ett antal fristående karossörer, på samma sätt som man gör i stora delar av världen i övrigt.

I Mexiko, däremot, fortsätter Volvo med produktion av kompletta bussar vid sin fabrik i Tultitlán.

Där ska den nya elbussen Luminus tillverkas. Bussen kommer att finnas i längder om 9,7 – 13 meter och med batteripaket från 280 till 470 kWh. För att inte inkräkta på passagerarutrymmet är batterierna takmonterade. Räckvidden på en laddning uppges till 400 kilometer.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)