Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt återhämtning för Tallink Grupp

Återhämtningen fortsätter för Tallink Grupp. Foto: Tallink.

Tallink Grupp, med Silja Line och Tallink, presenterade på tisdagen sina siffror för juni och för det andra kvartalet. Trots att antalet passagerare minskade marginellt visar siffrorna på en fortsatt återhämtning. Det beror på att Tallink Grupp har chartrat ut sju av femton fartyg i sin flotta, vilket innebär att beläggningen på de fartyg som går i trafik på Östersjön har en betydligt bättre beläggning än samma tid i fjol.

Under det andra kvartalet, det vill säga april – juni, reste 1 541 081 passagerare med Tallink Grupps fartyg. Det är en minskning med 0,7 procent jämfört med samma period förra året. Minskningen beror främst på att delar av flottan har varit utchartrad. Under det andra kvartalet transporterade de nu utchartrade fartygen Silja Europa och Galaxy sammanlagt mer än 250 000 passagerare.

I juni 2023 transporterade bolaget totalt 592 887 passagerare, vilket är en minskning med 1,3 % jämfört med juni 2022. Även här är den främsta anledningen till minskningen de utchartrade fartygen.

– Vi är glada att kunna visa upp en fortsatt återhämtning av verksamheten under andra kvartalet 2023. Under samma period förra året fanns det ytterligare två fartyg som trafikerade våra normala rutter, vilket innebär att kapacitetsutnyttjandet för de fartyg som trafikerar dessa rutter idag har förbättrats avsevärt. Vi ser väldigt positivt på de kommande månaderna, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)