Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sju företag kör serviceresor i Värmland

Sju företag får i uppdrag att köra serviceresor i Värmland. Foto: Värmlandstrafik.

Sju företag får i uppdrag att köra servicetrafiken i Värmland. På tisdagen fattade kollektivtrafiknämnden i Region Värmland tilldelningsbeslut i regionens upphandling av servicetrafiken. Beslutet ersätter det tilldelningsbeslut som regionen fattade förra året.

Den tidigare upphandlingen överprövades av flera anbudsgivare och i väntan på den rättsliga processen har regionen upphandlat trafiken på ett korttidsavtal fram till den 30 april nästa år.

Den nya upphandlingen gäller all servicetrafik i Värmland. Det är första gången som all servicetrafik i Värmland upphandlas samtidigt som ett samlat trafiksystem, inklusive färdtjänsten i Karlstad. Servicetrafiken utgörs av sjukresor, färdtjänst, riksfärdtjänst, omsorgsresor, kompletteringstrafik och anropsstyrd linjetrafik. Riksfärdtjänsten är upphandlad sedan tidigare.

Avtalen löper på fyra år med trafikstart den 1 maj 2024. De företag som får uppdraget är Cab in hand AB, Rudskoga Taxi AB, AOW Taxi AB, Karlstad Taxitransporter AB, Nyberg’s Trp AB, Wehliye Taxi samt Företagssupport HB.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)