Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt återhämtning för Tallink

Silja Symphony. Ljus rapport i gråvädret från Tallink Grupp. Foto: Tallink.

”Efter några väldigt utmanande år och de svåra beslut som vi tvingats fatta ser vi en tydlig, fortsatt återhämtning. Det gäller både tredje kvartalet och årets första nio månader”. Det säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp, som på torsdagsmorgonen publicerade sin kvartalsrapport. Den visar en nettovinst under kvartalet på 48,7 miljoner euro (575 miljoner kronor), vilket är en ökning med 28,5 % jämfört med samma period förra året.

Under tredje kvartalet reste totalt 1 775 821 passagerare med Tallink och Silja Line. Det är 6,2 procent färre än under samma period förra året. Samtidigt hade Tallink Grupp två fartyg färre i drift, vilket innebär att man hade 16,6 procent färre avgångar jämfört med fjolårets tredje kvartal.

Rörelseresultatet för Tallink Grupp blev under tredje kvatalet 82,1 miljoner euro, en ökning med 21,3 procent jämfört med tredje kvartalet 2022.

Under årets första nio månader ökade Tallink Grupp sina oreviderade intäkter med 13,0 procent jämfört med samma period 2022 till 641,6 miljoner euro. Rörelseresultatet blev 177,7 miljoner euro.

– Resultatet kommer av hårt arbete, tuffa beslut, stark kostnadskontroll, lagarbete och envis uthållighet, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene.

– Både vårt tredje kvartal och siffrorna för årets första 9 månader visar en tydlig fortsatt återhämtning efter några väldigt utmanande år, och den positiva effekt som de många svåra beslut vi som företag har fattat mellan 2020 och idag har haft.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)