Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Försenade leveranser bromsar elbusstart för Nobina

Elbussarna låter vänta på sig i sydöstra Oslo. Foto: Ruter As / Bonanza AS, Iver Gjendem.

Den tionde december skulle bussoperatören Nobina starta ett nytt trafikavtal i sydöstra Oslo med 76 nya elbussar. Men så blir det inte. Bussarna är försenade och kommer istället att levereras successivt fram mot nästa sommar. Under tiden får Nobina köra med andra bussar.

– Mycket beklagligt. Nobina gör sitt yttersta för att få bussarna på plats så snart som möjligt. Och vi kommer att säkre en pålitlig kollektivtrafik med en alternativ busslösning under tiden, säger Tonje Wikstrøm Frislid, vd för Nopbina Norge.

Det är den holländska busstillverkaren Ebusco som inte klarar att leverera de nya, utsläppsfria bussarna i tid till trafikstart. Orsaken är personalbrist, komponentbrist och allmänna problem med leveranskedjorna.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)