Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy bus4you gasar till Stockholm och Arlanda

Inför starten med en buss som drivs på flytande biogas utbildade Vy bus4you sina medarbetare i Karlstad. Foto: Vy bus4you.

Nu har expressbussföretaget Vy bu4you haft premiär på sin trafik med en buss som drivs med flytande biogas och som trafikerar företagets linje mellan Karlstad, Arlanda och Stockholm. Bussen, en Scania Irizar i8, har en räckvidd på 1 200 kilometer per tankning. Vy bus4you är den enda aktören i Norden som idag kör långdistanstrafik på flytande biogas.

– Vi har som mål att kontinuerligt minska vår klimatpåverkan. Därför är vi glada och stolta att det nu blivit dags att börja trafikera med denna buss som drivs hållbart med flytande biogas. Satsningen är ett initiativ som är helt i linje med vår övergripande hållbarhetsstrategi inom Vy, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss kommersiella trafik.

– Det känns väldigt viktigt att bussen nu börjar trafikera. Våra gäster kommer kunna känna sig trygga med att de bidrar positivt till miljön.

I juli 2021 började FlixBus i ett testprojekt att köra trafik mellan Oslo och Stockholm med en buss som drevs med flytande biogas (klicka här). Som ett resultat av projektet kom Scania och FlixBus under sensommaren i år överens om ett samarbete om bussar som drivs med flytande biogas, Bio-LBG. Scania ska leverera upp till 50 bussar med Bio-LNG (LBG)-teknik, avsedda för Flix busspartners över hela FlixBus´ linjenät senast 2025 (klicka här).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)