Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bältet största säkerhetsutmaningen

Att få alla passagerare att använda säkerhetsbälte är den största säkerhetsutmaningen med jobbet, anser Interbusförare. Foto: Ulo Maasing.

Att se till att alla passagerare använder säkerhetsbälte är den största utmaningen för turistbussförare. Det visar en undersökning som bussföretaget Interbus har gjort bland sina förare. I undersökningen har de frågat förarna vilka de främsta säkerhetsut-maningarna är som de möter i sitt dagliga arbete.

En majoritet av de tillfrågade bussförarna har över tio års erfarenhet bakom ratten. De tre största säkerhetsutmaningarna som man pekar ut är de här:

Säkerhetsbältet: Att se till att alla passagerare använder säkerhetsbälte toppar listan över säkerhetsutmaningar.

Andra trafikanter: Att navigera säkert, inte minst i städerna, där allt färre respekterar rödljus och använder hörlurar, innebär ökade krav på uppmärksamhet för att försöka förutsäga andra trafikanters rörelser.

Roger Matthiasson, vd Interbus. Foto: Interbus.

Brist på säkra av- och upphämtningsplatser: Förarna uppger att en betydande säkerhetsutmaning är bristen på säkra platser för av- och upphämtning av passagerare.

Det är dessutom en svårighet som växer eftersom allt fler uppställningsplatser för bussar plockas bort.

– Den nyligen beslutade miljözonen i Stockholm är ett exempel som inte bara innebär sämre förutsättningar att släppa av och hämta passagerarna, utan också kommer innebära fler omvägar för busstrafiken med allt vad det innebär av ökade luftföroreningar, säger Roger Mathiasson, vd på Interbus.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)