Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Extern utredning ska utreda biogasexplosioner i bussar

Nu ska extern expertis utreda biogasexplosionerna i två minibussar. Foto: Kalmar Länstrafik.

Kalmar Länstrafik, KLT, ska låta en extern utredning klarlägga orsaken bakom två explosioner i minibussar som gått i trafik för KLT, rapporterar Barometern. Den senaste explosionen inträffade den 28 april i Nybro, den första förra året i Västervik. Tidigare uppgavs att det företag som byggt om de cirka 50 bussarna skulle utreda orsaken till explosionerna.

Men nu ska KLT upphandla en aktör med rätt kompetens för att utreda händelserna och även vilka åtgärder KLT behöver vidta för att få samtliga bussar i trafik igen.

De båda bussar som drabbats av biogasexplosioner hade liksom de övriga minibussarna fått sina gastankar i stål utbytta mot gastankar av komposit för att bli lättare. Bussarna byggdes om innan de levererades 2019 och sattes i trafik för KLT.

Tills vidare är flertalet bussar av den aktuella modellen tagna ur trafik. De bussar som ändå körs drivs av andra drivmedel. Till följd av fordonsbrist drabbas såväl närtrafik som färdtjänst i Kalmar län av betydande störningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)