Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt efterfrågestyrt i väst

Projektet med efterfrågestyrd trafik i Marks kommun fortsätter året ut. Foto: Eddie Löthman.

I slutet av november förra året startade Västtrafik i samarbete med Nobina ett projekt med efterfrågestyrd busstrafik, eller som det ibland kallas på svengelska: Buss on demand. Projektet i Marks kommun var tänkt att pågå i sju månader. Men nu förlängs det till årsskiftet. ”Vi har mer att lära oss”, säger Per Nyrenius, Västtrafiks utvecklingsledare med fokus på mobilitet till Borås Tidning.

– En viktig del av det här projektet är att få ihop ekonomin och det finns mycket att göra där, säger Per Nyrenius till tidningen.

Han uppger också att personer i Marks kommun har blivit mer benägna att använda sig av kollektivtrafiken sedan den efterfrågestyrda trafiken infördes. Per Nyrenius hänvisar till undersökningar som visar att mer än 30 procent av de resor som görs med den efterfrågestyrda trafiken annars hade gjorts med bil.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)