Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommunal kritik mot SL:s nedskärningar

Täby kommun norr om Stockholm är starkt kritisk till SL:s trafikplaner.

Täby kommun norr om Stockholm vill att Region Stockholm och SL satsar mer på kollektivtrafiken. I ett remissvar på SL:s förslag till nedskärningar och förändringar är kommunen kritisk till att satsningar som skulle behövas för att matcha befolkningstillväxten och göra kollektivtrafiken mer attraktiv för dagens befolkning saknas.

− Täby kommun konstaterar att det i remissen inte föreslås någon utveckling av kollektivtrafiken i Täby 2025 – enbart mindre justeringar. Det saknas fortfarande en rad förbättringar utifrån de behov som vi har påtalat under flera år, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby.

Regionen har som mål att kollektivtrafiken ska kunna utmana bilen vid allt fler resor, uppfattas som trygg och pålitlig samt är enkel att kombinera med andra färdmedel.

Täby kommun är därför kritiska till att de senaste årens trafikförändringar inneburit såväl indragningar av hela linjer som sämre turtäthet för de flesta kollektivtrafikslag i kommunen.

Bland det som Täby saknar i SL:s förslag är utvecklingen av en expressbusslinje Upplands Väsby station – Vallentuna – Arninge station, förkortad restid mellan västra Täby och de centrala och de västra delarna av Stockholm med mera.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)