Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusstillverkaren Hybricon i konkurs

En av Hybricons bussar har gått i trafik som flygbuss mellan Umeå och Umeå flygplats. Här lastar den passagerare vid laddstationen i Umep. Foto: Ulo Maasing.

Det Umeåbaserade företaget Hybricon har försatts i konkurs av Umeå Tingsrätt. Företaget har bland annat tillverkat de elbussar som har trafikerat Flygbussen i Umeå. Man har också varit djupt engagerad i Umeå kommuns planer på en utvecklad elbusstrafik i staden.

– Vi har inte lyckats få finansiärer till vår verksamhet och saknar likvida medel, kommenterar Hybricons vd och utvecklingschef Boh Westerlund till Västerbottens-Kuriren.

Trafiken med batteribussarna har körts av Nobina som svarar för stadsbusstrafiken i Umeå. Nu har man övergått till konventionella bussar i flygbusstrafiken.

Hybricon skulle i år i samarbete med en polsk busstillverkare leverera sina två första, helt nybyggda elbussar till Umeå: en 18-meters ledbuss och en 12-meters stadsbuss. Hittills har man konverterat ett par äldre Volvobussar som prototyper.

– Vi har tidigare fått information om företagets ekonomiska läge och fått besked att den första bussleveransen är säkrad. På onsdagen kommer vi att ha ett möte med företaget för att få mer information, säger Umeås kollektivtrafikchef Fredrik Forsell till Västerbottens Folkblad.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)