Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina överklagar Dalatrafiks upphandling

Nobina har beslutat överklaga Dalatrafiks upphandling. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretaget Nobina har på fredagen lämnat in ett överklagande av upphandlingen av busstrafiken i Dalarna. Trafiken körs idag av Nobina, som dock avstod från att lämna bud på trafiken. Nobina hävdar i sitt överklagande att konkurrensen i upphandlingen var obefintlig eftersom det bara kom in ett anbud till varje trafikområde. Dalatrafik får betala mer för mindre trafik än idag. Dalaborna blir de stora förlorarna, skriver Nobina.

Anledningen till att Nobina avstod från att bjuda på trafikenb är att upphandlingen på en rad områden frångick de rekommendationer kring upphandlingar som har tagits fram av branschföreningarna Svensk kollektivtrafik och Bussbranschens riksförbund.

Det gav, menar Nobina, helt orimliga affärsmässiga villkor för att kunna driva en bra och kostnadseffektiv kollektivtrafik.

– Vi försökte påtala bristerna i upphandlingsunderlaget men möttes av kalla handen. Istället fick vi grundlösa anklagelser riktade emot oss. – Vi kan konstatera att de farhågor vi tidigare haft har besannats. Därför har vi också överklagat beslutet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)