Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Med buss direkt till whiskyn

Nu nåbar även med stadsbuss.

Nu nåbar även med stadsbuss.

Den 15 juli får Gävle en annorlunda etanolbusslinje. Då startar Stadsbussarna sin nya linje 15 som kommer att gå från Gävle Central och från Sjukhuset/Teknikparken till Mackmyra Whiskyby. Bussarnas tider är anpassade för att kunna delta på Mackmyras guidade visningar.

Tills vidare körs whiskybussarna som ett test.

– Alla vet att bilkörning och alkohol inte hör ihop. Vi är därför glada att Nettbuss Stadsbussarna drar en busslinje från Gävle Central till restaurangen i Mackmyra Whiskyby.

Nackmyra-2– Genom detta ökar möjligheten att uppleva alla fina lokala smaker i vår restaurang inklusive de man upplever genom vår whisky och man behöver inte vara bilburen för att komma hit.

– Eftersom busstiderna är anpassade passar det mycket bra för en utflykt med en whiskyinspirerad lunch under sommaren, säger Magnus Dandanell, VD på Mackmyra Svensk Whisky.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Ha ha ha, jag det är mycket bättre att vanliga dieselbussar kör till Whisky-fabriken med besökare, och att etanol / Whisky dricks, istället för att vara drivmedel till extra törstiga bussar, som drar 8 till 10 liter drivmedel per bil (Scanias äldre etanolbussar, i trafik i Sthlm. Där kör det över 600 etanolbussar). Dessa törstiga etanolbussar släpper ut mest avgaser också. I alla fall mest av aldehyder, organiska peroxider och NO2, av alla busstyper. Om man får etanolbuss-avgaser på sig, så storknar man…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)