Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Setra i topp

Irisbus Crossway LE. Foto: Irisbus/Iveco Bus.

Setra toppar registreringsstatistiken för tunga bussar den gångna månaden.  Juni blev också en stark månad på den svenska marknaden för de båda busstillverkarna Irisbus och VDL, liksom för Mercedes-Benz enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik över nyregistrerade bussar. Aldrig tidigare har så många tunga bussar från Irisbus registrerats i Sverige på en och samma månad: 21 Irisbus Crossway LE (inklusive en buss som redovisas som Iveco Crossway LE) och en Irisbus Magelys.Även Temsabhade en bra månad i juni.

Under juni registrerades totalt 256 nya bussar (både lätta och tunga), 26,1% fler än under samma tid förra året, då 203 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 633 bussar, 10,7% färre än förra året, då 709 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 240 under juni, 40,4% fler än under samma tid förra året då 171 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 547 tunga bussar, 10,6% färre än under motsvarande period förra året då 612 registrerades.

Här är statistiken över nyregistrerade bussar under juni månad:

Setra 61
Mercedes-Benz 50
MAN 43
Volvo 36
Irisbus 22 (inkl 1 Iveco Crossway)
VDL 14
Scania 8
Temsa 5
Solaris 1

 

Taggat som: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)