Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slut med låtsaskontroller i Stockholm

SL-buss

Sedan det avslöjats att trafikvärdar i busstrafiken i Stockholms innerstad under det senaste året har haft kortläsare som inte fungerat lovar Storstockholms Lokaltrafik nu skärpning. I juni 2012 gick SL med på att låta trafikvärdarna låtsas kontrollera biljetter med läsare som inte fungerade. Lösningen skulle bara gälla under sommaren förra året.

Först sedan media nu visat på låtsaskontrollerna medger SL att man inte har följt upp att biljettviseringen har fungerat normalt sedan i fjol sommar.

– Att inte ha fungerande utrustning för visering i trafiken är oacceptabelt, säger trafikförvaltningens förvaltningschef, SL-chefen Anders Lindström. En bra kollektivtrafik förutsätter att våra resenärer kan betala sina biljetter.

SL meddelar nu att man omedelbart kommer att säkra att endast fullt fungerande utrustning finns i trafiken.

Den viseringsutrustning som används av trafikvärdarna är i slutet av sin livstid. I väntan på ny utrustning har det varit svårt att reparera och leverera fungerade apparater, försvarar sig SL.

Från oktober 2013 kommer helt ny viseringsutrustning att levereras ut i trafiken. Då slipper trafikvärdarna låtsas att de viserar biljetter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)