Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Anna Grönlund tillbaka till bussbranschen

Anna Grönlund blir branschchef i Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Anna Grönlund blir branschchef i Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Efter ett år på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting återvänder BR:s tidigare förbundsdirektör Anna Grönlund till bussbranschen. I februari tillträder hon som branschchef i det nybildade bransch- och arbetsgivareförbundet Sveriges Bussföretag som startar sin verksamhet den 1 januari 2014. Under vd Peter Jeppsson blir hon där ansvarig för branschfrågorna.

I det nya förbundet samlas både bransch- och arbetsgivarfrågor, för att kunna driva bussbranschens intressen med större kraft. Det är sedan tidigare klart att Ulrika Egervall, i dag förhandlingschef i Bussarbetsgivarna, kommer att vara ansvarig under vd för hantering av arbetsgivarfrågorna.

Anna Grönlund var tdigare förbundsdirektör i Svenska Bussbranschens Riksförbund 2007-2012 och är för närvarande expert i kollektivtrafik vid SKL.

– Jag ser mycket fram emot att få börja arbeta med Sveriges Bussföretag. Att samla bransch- och arbetsgivarfrågor, som många gånger överlappar varandra, i ett förbund kommer både underlätta för våra medlemmar och ge oss en starkare organisation, säger Anna Grönlund, blivande branschchef iSveriges Bussföretag, säger Anna Grönlund.

– Jag är mycket glad att vi kunnat knyta Anna till det nya förbundet. Nu har vi alla förutsättningar på plats för att kunna starta en stark och proaktiv organisation med bussbranschens bästa för ögonen, säger Peter Jeppsson, vd för Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)