Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss fick nej av kammarrätten

Kammarrattsdom

Kammarrätten i Göteborg kommer inte att ta upp ett överklagande från Bergkvarabuss. Överklagandet gällde en dom i förvaltningsrätten i Malmö om Skånetrafikens upphandling av busstrafik i fjol. Upphandlingen avsåg fyra trafikpaket: Hässleholm, både stads- och regiontrafik, nordvästra Skåne, Landskrona stadstrafik samt Österlen Tomelilla.

Flera överklaganden följde på upphandlingen, men i mars dömde förvaltningsrätten  i Malmö genomgående till Skånetrafikens fördel.

Bergkvarabuss var ett av de företag som överklagade upphandlingen. Företagets överklagande gällde trafikpaketet Nordväst 2014 som vanns av Nobina.

Bergkvarabuss hävdade att Skånetrafiken vid sin utvärdering av Nobinas anbud inte hade tagit hänsyn till att en tredjedel av trafiken skulle utföras av underentreprenörer. Bergkvarabuss menade bland annat att Skånetrafiken inte hade bedömt underentreprenörernas kvalitetssystem. Det hade i sin tur lett till att Nobina fick för höga poäng i kvalitetsutvärderingen.

Förvaltningsrätten gick dock på Skånetrafikens linje och ansåg att Skånetrafiken tillräckligt klart och tydligt hade beskrivit vilka kvalitetskriterier man skulle beakta vid utvärderingen, hur dessa skulle viktas och hur poängsättningen skulle gå till.

Bergkvarabuss nöjde sig inte med förvaltningsrättens dom utan ville gå vidare till kammarrätten. Men för att kammarrätten ska ta upp överklagandet krävs ett så kallat prövningstillstånd.

Nu har kammarrätten i Göteborg slagit fast att inga av de kriterier som krävs för att man ska ta upp överklagandet från Bergkvarabuss är uppfyllda. Därför nekar man företaget prövningstillstånd, vilket innebär att förvaltningsrättens dom från i mars står fast.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)