Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strömmachefen manar till valdeltagande

Jan Larsén, vd, Strömma Turism & Sjöfart: Rösta i EU-valet!

Jan Larsén, vd, Strömma Turism & Sjöfart: Rösta i EU-valet!

I ett ovanligt initiativ går nu vd:n för ett av landets större turismföretag, Jan Larsén på Strömma Turism & Sjöfart, ut och uppmanar svenskar och andra nordbor att rösta i EU-valet. Valet till EU-parlamentet är, menar han, årets viktigaste val.

– Vi är beroende av att fri rörlighet kan ske av framförallt våra kunder men också att vi skall kunna flytta bussar och båtar mellan de nordiska länderna. Att så kan ske på ett mer smidigt sätt kan bara göras genom att vi gemensamt inom EU arbetar fram gemensamma regler. Det är inom EU som den gemensamma framtiden skapas, framhåller Larsén.

Han är bekymrad över att EU-valet inte väcker ett tillräckligt stort engagemang bland människor i Norden.

– EU-valet har i våra länder en liten informationsbudget och valdeltagandet är historiskt lågt. Endast ca 45 % i Sverige mot normala riksdagsval ca 80 %. Det är därför min uppmaning till alla att gå och rösta i EU-valet på söndag.

–  För att kunna skapa en gemensam framtid så måste vi arbeta aktivt inom EU och inte stå tveksamma bredvid. Våra 20 representanter i EU-parlamentet måste vara kunnig, positiva och proaktiva och inte nationalistiska, främlingsfientliga och negativa.

– Att motverka främlingsfientlighet är naturligt för oss inom Strömma. Det är viktigt att vi får bra representation så inte EU styrs av delegater som i grund och botten är emot hela idén om samarbete mellan Europas länder.

I Strömmakoncernen ingår flera bussföretag: Ekmanbuss Flexibussitet, Interbus och Open Top Tours.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)