Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Laddat från flyget under Almedalsveckan

Redan förra sommaren förstärkte Flybussarna sin trafik mellan Visby Airport och Visby med en laddhybridbuss. I år blir den maskerad till "riktig" flygbuss. Foto: Ulo Maasing.

Redan förra sommaren förstärkte Flybussarna sin trafik mellan Visby Airport och Visby med en laddhybridbuss. I år blir den maskerad till ”riktig” flygbuss. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna laddar bokstavligt talat för Almedalsveckan i Visby. Då förstärks Flygbussarnas sommarlinje mellan Visby Airport och Visby med extrabussar i ett samarbete med Volvo Bussar. Förutom två ordinarie flygbussar kommer även en laddhybridbuss från Volvo att sättas in i flygbusstrafiken.

– Vi räknar med besöksrekord under Almedalsveckan och det betyder att ännu fler behöver ta sig in till Visby från flygplatsen. Så mellan 29 juni och 6 juli sätter vi in två extrabussar. Avgångstiderna kommer att anpassas till flygens ankomsttider för att resenärerna ska kunna ta sig till Visby centrum och Almedalen så snabbt som möjligt, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

Extrabussarna har samma linjesträckning som den ordinarie Flygbussen: Visby Airport – Östercentrum – Busstationen – Scandic Visby – Hamnplan (Almedalen). Det blir två till tre avgångar varje timme mellan klockan 7 och 19. Förutom två ordinarie Flygbussar körs även en laddhybrid från Volvo.

–  Volvos laddhybrid är en stadsbuss som i normala fall går i trafik i Göteborg och som kan gå tyst och utsläppsfritt på el i cirka sju kilometer. Inför Almedalen har vi gjort om den till en Flygbuss för att passagerarna ska känna igen sig, säger Helena Lind presschef på Volvo Buses.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)