Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en batteridriven ledbuss

Nu lanserar även tyska Eurabus en batteridriven ledbuss.

Nu lanserar även tyska Eurabus en batteridriven ledbuss.

Elbussnyheterna står snart som spön i backen. Nu lanserar även den lilla tyska busstillverkaren Eurabus en helt batteridriven ledbuss på 18 meter, Eurabus 2.0-600 GL. Under hösten ska bussen ut på Europaturné och visas upp i en rad länder, troligen även i Skandinavien. Idag finns två av Eurabus normalstora bussar i Storstockholm där de körs av Adelsö Buss.

Eurabus ledbuss har genomgående låggolv och väger tom 18 ton och kan ta upp till 10 ton last/passagerare. Batterierna är på 564 kWh och enligt tillverkaren klarar bussen att köra drygt 250 kilometer på en laddning.

Här syns bussen på en kort video:

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)