Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Erika Ullberg(S) blir oppositionsledare i Stockholms län

Erika Ullberg.

Erika Ullberg.

Erika Ullberg tar över som socialdemokratisk gruppledare i Stockholms läns landsting efter Helene Hellmark Knutsson, som blivit minister för högre utbildning och forskning. Erika Ullberg har varit trafikoppositionslandstingsråd sedan 2011 och därmed i praktiken en av landets tyngsta politiker när det gäller kollektivtrafik. Storstockholms Lokaltrafik, dvs trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting, svarar för mer än hälften av landets kollektivtrafik.

Erika Ullberg fick stöd av en enhällig landstingsgrupp och väljs formellt på landstingsfullmäktige tisdagen den 21 oktober.

Erika Ullberg har under sin tid som oppositionslandstingsråd med ansvar för trafikfrågor gjort sig känd som en stark kritiker av de planer på en spårvägsutbyggnad i Stockholm som hittillsvarande trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm har arbetat för.

Wennerholm har, som vi tidigare rapporterat, inte fått fortsatt förtroende av den moderata landstingsgruppen utan ersätts som trafiklandstingsråd av Kristoffer Tamsons.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)