Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strömma säljer bussbeställningsverksamheten i Göteborg

Strömma Buss säljer beställningsverksamheten i Göteborg. Foto: Strömma.

Strömma Buss säljer beställningsverksamheten i Göteborg. Foto: Strömma.

Strömma Buss AB säljer sin bussbeställningsverksamhet i Göteborg till Sohlbergs Buss AB.  Verksamheten omfattar 11 bussar samt kontor och verkstad. Sohlbergs tar över den första november.

Verksamheten har bedrivits under namnet Interbus inom Strömma Buss sedan 2006. I Göteborg driver Strömma även bussverksamhet under varumärkena Open Top Tours och Fjällexpressen. Dessa två varumärken ingår inte i överlåtelsen utan fortsätter att användas inom Strömma Buss AB.

I Göteborg kommer tre open top-bussar att fortsätta att bedriva verksamhet tillsammans med Paddanbåtarna och Strömma Kanalbolagets skärgårdsbåtar.

Strömmas bussbeställningsverksamhet i Stockholm och Malmö berörs inte av denna försäljning.

På Strömma förklarar man försäljningen som ett led i företagets strategi att koncentrera sig på utflykter och rundturer med buss och båt till nöjes och fritidsinriktad publik.

– Vi är glada att göra denna affär med Sohlbergs, en affär som även kommer att bli startskottet för ett tätare samarbete mellan bolagen framöver, säger Peter Henricson VD för Strömma Buss.

Sohlbergs har sin bas i Sjuhärad och stärker nu sin verksamhet i Göteborgsområdet och rörelsen omfattar därmed totalt 100 bussar och lika många anställda.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)