Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Segt kring upphandling i Västernorrland

De utdragna turerna kring upphandlingen av sjuk- och skoltransporter i Västernorrland kan – kanske – vara avslutade vid månadsskiftet.

De utdragna turerna kring upphandlingen av sjuk- och skoltransporter i Västernorrland kan – kanske – vara avslutade vid månadsskiftet.

Upphandlingen av skol- och sjuktransporterna i Västernorrland för 2015 är ännu inte avgjord, men kan – kanske – bli klar vid månadsskiftet. Då ska kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland (Din Tur) fatta beslut om upphandlingen som egentligen skulle ha varit klar i somras, skriver Sundsvalls Tidning. De företag som deltar i upphandlingen har nu fått lämna in anbud en tredje gång.

Först avbröt Din Tur själv den upphandling man hade dragit igång. Det skedde i mitten av augusti i fjol, men varför så skedde är oklart. Enligt ST finns nämligen inget underlag för beslutet och myndighetens avgående chef Hans Fälldin vill inte heller förklara beslutet.

– Efter den första omgången i somras fann vi skäl, jag kan inte gå in i detaljer, att göra om förfrågningsunderlaget. Vi har ett ansvar att ge ett bra resultat och god kvalitet till en rimlig kostnad och vi såg att det fanns skäl att starta om, säger han till Sundsvalls Tidning.

När Din Tur sedan gick ut i en ny upphandling gick Taxi Västernorrland till förvaltningsrätten och fick domstolen med sig på att Din Tur i en formulering i förfrågningsunderlaget  bröt mot likabehandlingsprincipen. Det gällde formuleringen att specialfordonen för funktionsnedsatta skulle ge ”ett personbilsliknande intryck och utseende”. Din Tur anklagade Taxi Västernorrland för att genom sitt överklagande slösade med det allmännas resurser och ägnade sig åt rättegångsmissbruk.

I början av november gick Din Tur ut i en tredje upphandlingsomgång som i bästa fall avslutas vid månadsskiftet.

Förutom att de deltagande företagen har fått lämna in anbud tre gånger har Din Tur tvingats att förlänga det nuvarande avtalet med ett halvår.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)