Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tuffare biljettkontroller att vänta i Storstockholm

Beredd att ta till hårda tag mot fuskare – Kristoffer Tamsons(M), trafiklandstingsråd. Foto: Anna Molander.

Beredd att ta till hårda tag mot fuskare – Kristoffer Tamsons(M), trafiklandstingsråd. Foto: Anna Molander.

Det kommer troligen att bli tuffare biljettkontroller i kollektivtrafiken i Storstockholm. Det är resultatet av att SL:s (Storstockholms Lokaltrafik) biljettintäkter under senare år har legat hundratals miljoner under det förväntade, samtidigt som resandet har ökat – om än långsammare än biltrafiken.

Tidigare i vinter konstaterade revisorerna i Stockholms läns landsting att biljettkontrollanterna har blivit mjukare gentemot personer utan giltigt färdbevis, detta sedan SL, dvs trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting, hade uppmanat dem att fokusera på gott bemötande och god kundservice.

Enligt revisorerna har detta lett till att färre får betala straffavgift.

– Jag är för att vi skärper kontrollerna och tar i med hårdhandskarna mot fusk och tjuvåkande, säger Kristoffer Tamsons(M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting, till Sveriges Radio P4 Stockholm.

Samtidigt gick organisationen planka.nu, som uppmuntrar biljettfusk, ut med en undersökning som man har låtkt Demnoskop genomföra. Enligt undersökningen är hyresgäster betydligt mer fuskåkningsbenägna än personer som bor i radhus eller villa.

Enligt undersökningen är de som någon gång under det senaste året har plankat vaneresenärer. 86 procent av dem åker kollektivtrafik varje dag eller någon gång i veckan.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)