Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt IT-företag planerar mexikanska bussar

Mexikanska Autovias och La Linea får svensk planering. Bild: GHO/Autovias.

Mexikanska Autovias och La Linea får svensk planering. Bild: GHO/Autovias.

Det svenska IT-företaget Industrial Optimizers med bas i Stockholm har lyckats bryta sig in på den mexikanska bussmarknaden. Tillsammans med en mexikansk partner, Sistemas Tecnología Grupo Toluca (STGT), ska företaget leverera programvara för planering och schemaläggning till ett av de stora bussföretagen i långväga expressbusstrafik i Mexiko.

Det är Grupo Herradura Occidente, GHO som i sin tur äger flera bussföretag i Mexiko, bland dem Autovias och La Linea, som kör långväga trafik med högklassiga bussar. I vagnparken finns bland annat Volvo 9700, Ayats och Busscar dubbeldäckare samt Irizar. I enplansbussarna har man 32 – 36 sittplatser i dubbeldäckarna 42 – 50.

Företagets linjer har sina viktigaste knutpunkter i städerna Morelia och Guadalajara.

Den programvara som Industrial Optimizers har utvecklat och marknadsför (MP2) är ett instrument för planering, schemaläggning och analys av en rad uppgifter och verksamheter inom buss-, tåg- pch flygföretag. I Sverige har man bland andra SJ som kund.

Några exempel är simuleringar av tidtabellsförändringar och vilken effekt de får på kostnader och intäkter, planering och optimering av busslinjer, fordons- och förarplanering på kort och lång sikt, planering av fordonsunderhåll med mera.

– Avtalet med Mexiko stärker vår position på bussmarknaden. Vi är mycket glada och stolta över att få arbeta med STGT och GHO, säger VD Tore Jenner på Industrial Optimizers.

– Samarbetet med dessa företag är en stor framgång för vårt företag och MP2 systemet.

Taggat som: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)