Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya busslinjer ses över efter några månader

I midsommar läggs busslinjerna i Stockholms innerstad om. I höst ska förändringen ses över – liksom hur det gick till att besluta om förändringarna. Foto: Ulo Maasing.

I midsommar läggs busslinjerna i Stockholms innerstad om. I höst ska förändringen ses över – liksom hur det gick till att besluta om förändringarna. Foto: Ulo Maasing.

Det nya busslinjenät som införs i Stockholms innerstad vid midsommar kan komma att ses över redan till hösten, uppger Dagens Nyheter. De senaste veckorna har förändringarna uppmärksammats i media vilket har fått ansvariga politiker att reagera och ifrågasätta genomförandet.

Keolis, som hösten 2013 vann upphandlingen av innerstadstrafiken i Stockholm, har fått stor frihet att utforma ett nytt linjenät, något som politikerna i landstingets trafiknämnd var eniga om från början. Keolis har också presenterat sina förslag och fått dem godkända av landstingets trafikförvaltning, dvs SL.

Men nu reagerar politiker från olika håll på att man inte haft tillräcklig insyn.

– När man gör så stora förändringar bör man ha ett brett samråd. För att politiker ska kunna ta ansvar bör man också ta politiska beslut, ­säger Nanna Wikholm (S), andra vice ordförande i trafiknämnden, till DN.

Enligt tidningen öppnar nu också trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons(M) för en översyn av förändringarna.

– Inga sådana här trafikförändringar är ristade i sten. Jag har sagt till förvaltningen att jag vill att vi fortsätter i höst gör en översyn av förändringen , både i förhållande till resenärerna men också hur processen gått till. Vid behov kan vi göra justeringar.

– Historiskt sett har vi ju inte haft linjedragningar av busslinjer uppe till politisk överprövning, men som ny på posten är jag inte rädd för att förändra och utveckla, säger Tamsons till DN.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)