Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Infrastrukturinistern lyfte fram elbussar och BRT

Infrastrukturminister Anna Johansson(S) talade på onsdagen på Volvo Group Sustainability Forum.

Infrastrukturminister Anna Johansson(S) talade på onsdagen på Volvo Group Sustainability Forum.

Infrastrukturminister Anna Johansson(S) lyfte fram såväl elbussar som BRT (Bus Rapid Transit) när hon på onsdagsförmiddagen talade på Volvo Group Sustainability Forum på Grand Hotel i Stockholm. ”Idag har vi goda lösningar för världens stora städer. Många av se problem vi ser idag är skapade av människor och det betyder att de också kan lösas av människor”, sa ministern.

Anna Johansson pekade särskilt ut möjligheten att skapa klimatvänliga, trafiksäkra transportsystem i världens städer med hjälp av effektiv, klimatvänlig och kapacitetsstark kollektivtrafik som BRT. Hon lyfte också Volvos satsning på elbussar.

Sveriges Bussföretags branschchef och vice vd Anna Grönlund var en av åhörarna.

– Det är mycket bra att vår infrastrukturminister så tydligt poängterar bussens fördelar. Nu hoppas vi att regeringen lyssnar på argument och fakta från oss i Sveriges Bussföretag när man utformar den nya elbusspremien och att man ser över elskatten för bussar, säger Anna Grönlund.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)