Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rullande elektrisk julshow i Göteborg

Elbuss i Göteborg blir rullande julshow. Foto: Volvo Bussar.

Elbuss i Göteborg blir rullande julshow. Foto: Volvo Bussar.

ElectriCityprojektet i Göteborg blir nu rena julfesten och förvandlar elbusslinjen 55 till en rullande julshow som man bjuder göteborgarna på. Elbussen står själv för underhållningen i form av ett ljusspel ackompanjerat av klassisk julmusik på färden genom centrala Göteborg.

Julbussen är en uppföljning på den irala succén med akustiska konserter av svenska artister bland passagerarna på elbusslinjen.

Överraskningskonserterna i september ombord på linje 55 med Seinabo Sey och Zara Larsson blev uppmärksammade både i Sverige och internationellt och har fått över 2,6 miljoner visningar på Facebook och Youtube.

– Den förra kampanjen ’Silent Bus Sessions’ lyfte fram en av de stora fördelarna med eldrivna bussar – att de är tysta. Med julunderhållningen vill vi på ett lekfullt sätt visa att elbussen gör det möjligt att ersätta stadens traditionella buller med trevliga ljud, säger Helena Lind, pr-chef på Volvo Bussar.

Julhälsningen till göteborgarna kan synas och höras längs linje 55, som bland annat passerar Avenyn och Östra Hamngatan. I vanliga fall kör linje 55 endast vardagar, men helgen den 4-6 december blir ett undantag, då julbussen kommer köra även på lördag och söndag kl.10-18.

– Man kan se julbussen som ett rullande julkort där vi skickar en julhälsning till göteborgarna, och samtidigt belyser ett framgångsrikt arbete där innovation och hållbarhet tillsammans skapar en attraktiv kollektivtrafik, säger Lars Backström, VD på Västtrafik.

ElectriCity är ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara kollektivtrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Att testa och utvärdera eldriven busstrafik är en central del av ElectriCity. En tyst och utsläppsfri kollektivtrafik kan trafikera platser som inte är tillgängliga för trafik idag och öppnar därför nya möjligheter för planeringen av städer och tätorter.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Snyggt ,men hur kan detta vara möjligt har man två 5 watts lampor förmycket i fronten på en lastbil är det ovillkorligen böter och ombesktning vid en poliskontroll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)